varför detta namn på bloggen? inte är väl jag ett. inte heller menar jag väl att det/dem jag nämner är det. kanske är det mest för att exploatera ordet i egen regi, innan någon annan gör det. är det att fnaska? typ

2010/08/16

what if..

... det vore tillåtet.

Handlingskraftiga och kreativa människor kunde mötas på ett ställe. Kanske skulle nya möten leda till nya tankar, disukussioner och idéer.
De som tidigare varit tvugna att utöva sin konst på illegala platser, kunde få möjlighet att komma ut i samhället.
Istället för att mötas med gemensamma nämnare; "utanför samhället, utöva illegal konst" kunde man istället träffas under legala former.

Då man hör att graffitikulturen leder till fördärv undrar man om denne människa slutat upphöra kring 1980? Har du läst för många nostalgiskt folkhemsromantiska deckare?
Allt, min vän, kan leda till fördärv!
Bortser du från dig och dina intressen i förmån för att skaffa ett "vettigt" arbete (vad nu ett sådant skulle vara; vapeninjengör?) kan detta mycket väl leda till urkalkning av hjärnsubstans, kreativitiet, spontanitet och glädje. Ingen ska bortse från ansvar, inte heller de "förståndiga".

DET HANDLAR INTE BARA OM ATT PROVOCERA. Självklart är det provokation som ligger bakom då det finns orimliga förbud mot en viss typ av konst. "Liberala" politiker anser att framåtskridande kultur inte är lika lämplig som att gång på gång upprepa klassiska verk. Stagnation?

Subkulturen där graffitin finns är under en organisk framåtskridande utveckling, till skillnad från att härma tidigare "mästare" på teater, opera och eller i form av allsång. Det är en kultur som, parallellt med samhället, tvingas till nytänkande för att överleva likt evolutionsteorin. Bör inte fler få möjlighet att komma nära dessa människor? De som fortfarande ger uttryck för egna tankar.

Men det är klart; du vill ju vara trygg. När du läser en bok vill du veta vad du får. Bäst är det om du får återupprepa konceptet men med nya kittlande namn på karaktärerna. Ulf blir Thomas blir Anders blir Erik. Marianne blir Karin blir Elisabeth blir Frida. När du går på en teater vill du kunna jämföra den med tidigare uppsättning av samma pjäs - för att låta kunnig. När du går på stan vill du helst undvika nya intryck som kan sätta igång hjärnan. Få den att tänka. Det skulle ju ta kraft eller leda till nya insikter.

Var inte orolig. Om dessa "kriminella" släpps in i gemenskapen kommer de kanske också att få ta del av dina möjligheter; utbildning, arbete och välfärd. Sen kommer de att bli lika ordentlig som dig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Använder Blogger.