varför detta namn på bloggen? inte är väl jag ett. inte heller menar jag väl att det/dem jag nämner är det. kanske är det mest för att exploatera ordet i egen regi, innan någon annan gör det. är det att fnaska? typ

2010/07/26

Cambourakis

Typ franska versionen av Galago.
Revolutionär litteratur i serieformat."Sublife"
En Los Angeles-dystopi?
av John Pham. Född 1975 i Saigon, Pham växte John upp i USA och bor nu i Los Angeles.

"Daisy et Violet, vol 2"
av Takayo Akiyama. Deras utsvävande liv leder dem rakt till helvetet.

"Jag minns"
av Zeina Abirached. På vägen jag minns Perec, Abirached framkallar Zeina scener av hans uppväxt i Beirut, i Libanon under kriget, fram till sin avresa till Paris 2006.

"Misery Loves Comedy"
av Ivan Brunetti. Ivan Brunetti publicerar regelbundet illustrationer och band i olika tidningar och tidskrifter som The New Yorker, The New York Times, McSweeney's ... Han undervisar vid Columbia University i Chicago, där han anordnades under 2005 en stor utställning med titeln The Comic karikatyrtecknares öga fortsatte arbetet med ledning av två volymer antologi av Yale universitet pressar.

"Det värsta bandet i världen (avsnitt 1 och 2)"
av José Carlos Fernandes. José Carlos Fernandes är en av de viktigaste referenserna till de tecknade portugisiska.
"Frances 1 och 2"
av Joanna Hellgren. Frances är den första i en serie där handlingen äger rum i Sverige, i en storstad, en okänd tidpunkt, kanske 30 år, med tanke på kostymer och arkitektoniska element, också med tanke på den psykologiska sammanhang utvecklas vanligen i historien. Det är en fråga om börda för familjen och fördomar om enskilda personer, kvinnans ställning, svårigheter till leva fritt och att utöva sitt val, det också helt enkelt finna sin plats i den ordning i generationer.

"Les plans de la ville"
av Adrian Fournier. En krönika om livet i städer långt från klichéer om förorterna: i ett mycket realistiskt landskap, fullt av detaljer följer en handfull thirtysomethings med mycket olika profiler - även deprimerade av arbetslöshet än genom arbete - och ett band ganska vänlig till unge som ägnar sig åt omstörtande verksamhet, såsom upprepning av en Molière spela i dramat verkstad, eller en utpressning försök mot MacDonald hotar att avslöja receptet på koks.
De korta texterna är direkt google-translated från franska - indirekta citat alltså.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Använder Blogger.